donderdag, 27 juli 2017 12:09

Foto's en verslag landelijke KSNB baan competitie

Woensdagavond 26 juli was de skeelerbaan in Nijeveen het decor voor een landelijke skeelerwedstrijd. Toppers als Luc ter Haar en Ruurd Dijkstra stonden aan de start. Maar ook ons clublid Martijn de Boer en trainers zusjes Crediet waren erbij.


De rijders werden aangemoedigd door de jeugdleden van de club, die zich verzameld hadden aan de kant van de baan op deze mooie zomerse avond. Natuurlijk was het applaus voor plaatselijke rijder Martijn de Boer die zich van zijn beste kant liet zien tijdens de puntenkoers. Halverwege deze wedstrijd plaatste hij een demarrage en reed een aantal ronden aan kop tijdens deze mooie en vooral snelle wedstijd. Uiteindelijk ging de winst naar Luc ter Haar uit Heerenveen, voor Casper de Gier uit Laag-Keppel en Mathias Vosté uit België. Martijn de Boer eindigde op de negende plek.


Bij de dames was er een hoofdrol voor Gerline Crediet uit Nieuwleusen, trainster van de Skeelerclub Nijeveen en samen met haar zus Janita Willems-Crediet een sterk duo. Janita die rondenlang het tempo hoog kan houden en Gerline die in de loop van de wedstrijd steeds meer punten pakte. Het resultaat was uiteindelijk een mooie tweede plek. De winst ging naar Berber Vonk uit Appelscha. Zij pakte eerder op de avond ook de winst op de 1000 meter.


Bij de heren was de winst op de 1000 voor de Belg Mathias Vosté. Luc ter Haar eindigde als tweede en Rémon Kwant behaalde de derde plek. Kwant, inmiddels woonachtig in Heerenveen, maar geboren in Koekange, reist eind augustus naar China voor het WK inline-skaten.

Even bijpraten... lees hier het nieuws

Titel
Titel
Datum
Datum

©2019 IJs- en skeelerclub Nijeveen