Training volwassenen

Voor slechts € 70,00 per jaar kun je het hele jaar trainen. Wanneer het inline-skate seizoen afgelopen is, bieden wij de mogelijkheid om elke donderdagavond onder de deskundige leiding van Johan ten Kate te gaan hardlopen. Deze training wordt van september t/m juni gegeven.

 

De groep bestaat uit lopers van allerlei niveau, van beginnende lopers tot en met lopers die reeds een 1/2 marathon hebben volbracht. Het maakt ook niet uit wanneer je begint.

 

Deze trainingen zijn door een ieder te doen, leeftijd is ook niet van belang, die varieert van 20 jaar tot 65 jaar. Elke training duurt ongeveer een uur en er wordt gestart om 19.30 uur vanaf de skeelerbaan. Niet alleen wordt er gebruik gemaakt van de skeelerbaan, ook in de omgeving van de skeelerbaan zal worden gelopen.

 

Gedurende de training zal er aandacht zijn voor een uitgebreide warming-up, waarbij de oefeningen een betere loopstijl tot doel hebben. Daarna vindt er een zogenaamd kernprogramma plaats. De aandacht zal hierbij liggen op intervaltrainingen, korte en langere tempolopen, ook piramidelopen zullen aan de orde komen.

 

Dit soort trainingen wordt veelal door individuele lopers niet uitgevoerd, die volstaan vaak met een duurloop. Deze trainingsvorm zal de basissnelheid en looptechniek verbeteren, wat weer ten goede komt aan de conditie van een ieder. Zeer doeltreffend dus voor mensen die nu op individuele basis duurloop uitoefenen. Afgesloten wordt met een "cooling-down".

 

Wij bieden 2x gratis hardlooptraining aan om het eens te proberen. Een lidmaatschap en kosten hardlooptraining samen is € 70,00 per jaar. Naast de hardlooptraining mag je ook gebruik maken van de faciliteiten zoals de skeeler- en MTB-baan tijdens de vrije uren.

 

Voor meer informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lees over de drijfveren van onze trainer

 • Johan ten Kate
  Johan ten Kate

  "plezier beleven aan looptrainingen..."

   

  Naam, persoonlijke gegevens:

   

  Ik ben Johan ten Kate, woonachtig te Nijeveen en samen met Jolanda heb ik 2 kinderen Esmee en Manouk.

   

  Hoe heb je kennis gemaakt met onze club?

   

  Een aantal jaren geleden ben ik gevraagd om looptraining te verzorgen voor de skeeleraars, zodat ze ook de winterperiode aan de conditie kunnen werken.

   

  Waarom ben je trainer?

   

  Om zo iets voor een vereniging uit eigen dorp iets te kunnen doen is altijd leuk en daarom heb ik dan ook direct ja gezegd.

  Lees meer...

©2020 IJs- en skeelerclub Nijeveen