Riette Smit

"Het is belangrijk dat kinderen bewegen ..."

 

Naam, persoonlijke gegevens:

 

Mijn naam is Riette Smit-Plender. Ik ben getrouwd met Arjan en samen hebben we twee kinderen: Merle en Jorne. Geboren en getogen in Kamperveen en sinds 2001 woon ik in Nijeveen. Een paar dagen per week geef ik les op cbs De Wel in Nijeveen.

 

Hoe heb je kennis gemaakt met onze club?


Toen wij in Nijeveen kwamen wonen, was de ijsclub toevallig net bezig met het realiseren van een skeelerbaan. Ze klopten al snel bij ons aan, omdat Arjan destijds nog professioneel inline-skater was. Vrij snel daarna was de skeelerbaan in Nijeveen een feit en vanaf toen dragen we ons steentje bij.

 

Waarom ben je trainer?


Het is ontzettend leuk om samen met een groep trainers bezig te zijn met de jeugd. Ik vind het belangrijk dat kinderen bewegen en daar zet ik me graag voor in. De skeelersport is een mooie sport en dat wil ik graag overdragen op de jeugd. De groep rijders is de laatste jaren behoorlijk gegroeid. Naast het training geven, houd ik me ook bezig met het coördineren van de trainingen en alles wat daarbij hoort. Ook dit jaar is het weer gelukt om voor iedere groep voldoende trainers te vinden.

 

Welke groep train je en wat is je doelstelling van je training?


Ik ben maandagavond altijd op de skeelerbaan. Ik train een deel van de rijders van groep 2, terwijl Geert op hetzelfde moment groep 1 traint. Ook de senioren trainen op maandagavond. Ik geef dan training, maar rijd ook lekker mee.

 

Hobby's?


Naast de werkzaamheden voor de skeelerclub vind ik het leuk om zelf te sporten. Sinds 2015 skeeler ik zelf ook weer, maar ook wielrennen en hardlopen doe ik regelmatig. Daarnaast houd ik ook van muziek. Ik heb een piano en ook zingen vind ik leuk. En ik vind het leuk om gezellige dingen te doen met Merle en Jorne.

Meer in deze categorie: « Marike Ooms Rosalien Zandwijk »

©2018 IJs- en skeelerclub Nijeveen