Nieuwsarchief 2017

Net als voorgaande jaren vindt op 1 januari weer de inmiddels traditionele Nieuwjaarsduik plaats.  Doe mee of kom in ieder geval kijken hoe anderen het water trotseren! Het is tevens een prima gelegenheid om elkaar alle goeds voor het Nieuwe Jaar toe te wensen. Het begint om 14.00 uur en er is chocolademelk, zowel voor de deelnemers als voor de toeschouwers.

We zijn op zoek naar vrijwilligers voor:

1. Online-communicatie

Wat houdt deze superleuke job in? Op de website zetten via een content management systeem van:

-nieuwsartikelen zelf geschreven of input van anderen + foto'(s);
-foto's bewerken met fotobewerkingsprogramma en geschikt maken voor het web
-bijhouden kalender: alle data trainingen / activiteiten / wedstrijden invoeren o.b.v. planning + wijzigingen doorvoeren ;
-aanmaken nieuwsbrief via website en versturen elke maand naar clubleden;
-aanmaken nieuwsbrief via website versturen aantal keer per jaar sponsoren;
-overige content
-posten van items op facebook

we zoeken een creatief iemand met gevoel voor online-communicatie en enige kennis van content en daarbij gerelateerde website kennis. Ervaring met een fotobewerkingsprogramma

Heb je interesse of wil je informatie, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

2. PR-communicatie

Dit onderdeel van de communicatie betreft de pers artikelen naar diverse kranten en bladen. Het gaat om zelf schrijven van artikelen of input die je ontvangt vanuit de sponsor- en activiteitencommissie, bestuursleden en trainersteam etc.

Wat betreft de inhoud gaat het om aankondigingen van activiteiten en wedstrijden, verslagen van activiteiten en wedstrijden en overige zaken waar ruchtbaarheid aan moet worden gegeven.

De PR en online-communicatie is in samenhang met elkaar. Deze vacature en die voor online-comunicatie zou ook gecombineerd door 1 persoon gedaan kunnen worden.

We zoeken iemand die pro-actief met nieuws bezig is en met gevoel voor communicatie.

Heb je interesse of wil je informatie, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

3. Technisch websitebeheer

Hou je van techniek, dan is dit misschien een leuke vacature...

om de website technisch goed draaiend en veilig te houden moeten er regulier een aantal activiteiten gedaan worden zoals:

-updates CMS (content management systeem)

-updates extensies (uitbreidingen op standaard CMS) modules en componenten

-oplossen problemen die zich kunnen voordoen
-onderhoud content
-gebruikersbeheer
-beheer extensies
-regelmatige back-ups website

-beveiliging website
-zoekmachine optimalisatie

We zoeken iemand met kennis van techniek bij websites.  Kennis van html5, CSS, responsive websites. 

Heb je interesse of wil je informatie, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een superleuke hardlooptraining op zaterdagochtend 11 november in Havelte onder leiding van onze hardloopcoach Johan ten Kate. Een behoorlijke opkomst. Via bospaden, heide over heuvels langs vennetjes, over trappen, een heel parcours gedurende een dik uur. Steeds 5 minuten hardlopen naar een volgend onderdeel. We begonnen met 4x een lange trap Havelterberg oprennen en elke keer verder. Daarna een heuvelachtig bospaadje om een vennetje, een aantal keren 2 minuten hardlopen met tussendoor rust. Vervolgens een onderdeel met een aantal keren 30 seconden hardlopen afgewisseld met rustmomenten over een vlak traject. Als toetje het zandpad bij het theehuis de Havelterberg op. Eerst droog en zonnig, maar later in de plensregen en door de blubber en plassen water. Maar heerlijk voldaan. Zeer zeker voor herhaling vatbaar!


De algemene ledenvergadering wordt gehouden op dinsdag 12 december. Een aantal bestuursleden zijn niet herkiesbaar en dat betekent dat we op zoek zijn naar nieuwe bestuursleden. Lijkt het je wat of wil je meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Ook zijn we op zoek naar één of meerdere personen die de taken van Inge Huizenga willen overnemen. Inge heeft 10 jaar lang als vrijwilliger communicatie activiteiten gedaan, waaronder de website en PR activiteiten. We hopen dat er mensen bereid zijn om zich in te zetten voor de club. Vele handen maken licht werk! Natuurlijk bedanken we Inge voor al het werk dat zij heeft gedaan!

Per ingang van 12 oktober 2017 begint de hardlooptraining voor volwassenen op de donderdagavond om 19:30. De training duurt een uur.

Wil jij ook eens vrijblijvend meedoen om te zien of het wat voor je is? Meld je aan voor 2x gratis meedoen met een hardlooptraining.

Aanmelden 2x vrijblijvend meedoen training hardlopen

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

 

Tijdens de in gebruikname van de tijdwaarneming op 21 september hebben een aantal clubrijders een flying one lap geskeelerd en hun 1e tijd neergezet.

Dit zijn de tijden om volgend seizoen te verbeteren.

nummernaamtime flying lap nummernaamtime flying lap
297 Rinus van Veen 22.686   36 Caitlin de Groot 28.605
296 Kevin Kalthoff 22.722   475 Wout Nijland 32.779
295 Thijs Kalthoff 23.959   414 Ruben Jacobs 36.395
251 Lisan van der Linde 24.811     Mariella Alblas 36.754
345 Fleur Huls 24.914   16 Sabine Hertong 38.339
341 Emma Glastra 25.352        
333 Dinly Koster 25.468        
33 Sterre Veerman 25.537        
260 Lotte Veenstra 26.253        
321 Jamilla Waaijer 27.006        
25 Anique Compagner 27.768        
392 Daniël Jacobs 27.896        
105 Steere Wiersma 27.916        
124 Maurice Bron 28.273        
155 Marloes Ten Wolde 28.777        
25 Mayra Compagner 30.405        
432 Wouter ten Wolde 31.748        
489 Anne Roos de Boer 32.398        

Donderdag 21 september om 19:00 was het moment dat de tijdwaarneming (tijdregistratie- en videowaarnemingssysteem) op de skeelerbaan feestelijk in gebruik werd genomen.

Een grote wens van de de club om een tijdwaarneming aan te kunnen schaffen om te kunnen gebruiken tijdens inline-skate wedstrijden en trainingen, ging in vervulling. Dit om de wedstrijden en trainingen nog leuker en spannender te maken. Afgelopen winterseizoen heeft de club meegedaan aan de Grote Clubactie en vele actieve clubrijders hebben zo veel mogelijk loten verkocht. Een substantieel gedeelte van de kosten van de tijdwaarneming is hiermee betaald en met een ander substantieel gedeelte zijn de kosten gedekt door de bijdrage uit het Rabobankfonds.

Theo Bouius, manager bedrijven bij Rabobank Meppel Staphorst Steenwijkerland heeft namens de Rabobank de cheque uitgereikt aan de secretaris van de ijs- en skeelerclub Adrie Masteling. Clubrijders in de verschillende categorieën pupillen, kadetten en junioren hebben als test een one-lap op de skeelerbaan gereden en hun eerste tijd met de splinternieuwe tijdwaarneming neergezet. Dit is de tijd die ze een volgende keer kunnen verbeteren.
Dankzij alle lotenverkopers, lotenkopers van de Grote Clubactie, bijdrage van sponsoren Pieter van de Linde, Van Dorsten Makelaardij, Bakker TIB en de bijdrage uit het Rabobankfonds heeft onze club weer een stap vooruit kunnen zetten.

Natuurlijk kun je op individuele basis starten met hardlopen. Maar iedereen weet hoe lastig het is om dit ook consequent vol te houden. Daarom is het leuk om het te doen in een groep en heb je een beetje een stok achter de deur. 

We zijn weer met de hardlooptraining voor volwassenen op de donderdagavond begonnen op 7 september. Het mooie aan de hardlooptraining bij de hardloopgroep bij de ijs- en skeelerclub is dat er altijd gelopen wordt in een rondje of een blokje. Dit betekent, dat iedereen er aan mee kan doen op eigen tempo en niveau. Er is nooit iemand die achterblijft, alleen de een maakt meer meters dan de ander. Je hoeft niet een inline-skater te zijn om mee te mogen doen met de hardlooptraining.

De harlooptraining is onder begeleiding van een fantastische coach Johan ten Kate. Gedurende de training zal er aandacht zijn voor een uitgebreide warming-up, waarbij de oefeningen een betere loopstijl tot doel hebben. Daarna vindt er een zogenaamd kernprogramma plaats. De aandacht zal hierbij liggen op intervaltrainingen, korte en langere tempolopen, ook piramidelopen zullen aan de orde komen. Ook zal er af en toe gelegenheid zijn bijvoorbeeld om op een zaterdag in Havelte te hardlopen voor de liefhebbers, of kan er voor een bepaalde hardloopwedstrijd getraind worden. Natuurlijk allemaal vrijblijvend.

Meer informatie?

Wil jij ook eens vrijblijvend meedoen om te zien of het wat voor je is? Meld je aan voor 2x gratis meedoen met een hardlooptraining.

Aanmelden 2x vrijblijvend meedoen training hardlopen

Velden gemarkeerd met * zijn verplicht

 


De skeelerclub Nijeveen organiseert al jaren met succes de 4-daagse inline-skate op de skeelerbaan. 

Wij dagen jullie uit om naar de skeelerbaan in Nijeveen te komen en een aantal dagen zo veel mogelijk rondjes te skeeleren. Niet alleen de jeugd, maar ook volwassenen zijn van harte welkom. En kom niet alleen, maar neem iemand mee!

De 4-daagse wordt georganiseerd van maandag 18 tot en met 21 september (ma di wo van 18.00 t/m 19.30 uur en do van 18:00 t/m 19:00).

Wie houdt dit 4 dagen vol? Laat je hierdoor niet weerhouden, want ook al wil je 1 avond meedoen, je bent van harte welkom, dus kom gezellig naar de skeelerbaan!

Alle deelnemers die minimaal 3 avonden meedoen krijgen een herinnering. Ook voor niet-leden gratis deelname!

Woensdag 30 augustus organiseert de ijs- en skeelerclub Nijeveen voor de 2e keer de Free-wheel inline cup Oost. Dit is tevens de finalewedstrijd na de al 12 gereden wedstrijden in deze inline-skate competitie in Oost-Nederland. De wedstrijd wordt gereden over een wegparcours van 4,3 km en begint om 19:30. Het parcours hiervoor is Tussenboersweg, Schuurmansweg, Kolderveense Bovenboer, Kolderveense Kerkweg, Tussenboersweg.

Programma in hoofdlijnen:

19.30 uur categorie:KJ/KM 3 Ronden

19.30 uur categorie:JM 5 Ronden

19.30 uur categorie:Dames 5 Ronden

19.30 uur categorie:JJ 7 Ronden

19.30 uur categorie:Masters 7 Ronden

Pagina 1 van 3

Lees over de drijfveren van onze trainers

 • Damara Pit
  Damara Pit

  "Samen lekker sportief bezig kunnen zijn..."

   

  Naam, persoonlijke gegevens:


  Mijn naam is Damara Pit en ik woon in Nijeveen. En ik ben getrouwd met Arjan. Ik werk parttime als doktersassistente op de polikliniek dermatologie van het Diaconessenziekenhuis in Meppel.

   


  Hoe heb je kennis gemaakt met onze club?


  Ongeveer in 2011 ben ik via via in aanraking gekomen met de skeelerclub. Voorzichtig ben ik toen begonnen met skeeleren en al snel was ik enthousiast. En vanaf die tijd rijd ik mijn rondjes op de skeelerbaan. Ook onze oudste dochter Emma is inmiddels regelmatig op de skeelerbaan te vinden. Jongste dochter Lieke komt regelmatig mee om Emma aan te moedigen. Heel af en toe skeelert zij ook haar rondjes, maar zij heeft een andere hobby, namelijk ponyrijden.


  Waarom ben je trainer?


  Sinds 2015 geef ik training. Ik hoop dat de kinderen vooral met veel plezier naar de skeelerbaan komen en dat we samen lekker sportief bezig kunnen zijn!

  Lees meer...

©2018 IJs- en skeelerclub Nijeveen