Rosalien Zandwijk

"Het begon met een aantal leuke proeflessen..."

 

Naam, persoonlijke gegevens:

 

Ik ben Rosalien Zandwijk. Geboren op 04-03-1996. Ik woon al mijn hele leven lang op de Nijeveense Bovenboer. Ik doe de opleiding Toegepaste Biologie in Almere. Daarnaast werk ik al sinds 2012 in de bakkerij van de C1000 in Steenwijk.

 

Hoe heb je kennis gemaakt met onze club? 

 

Sinds Nijeveen een skeelerbaan heeft zit ik al bij de skeelerclub. Het begon met een aantal leuke proeflessen, waardoor ik al gauw bij de club bleef hangen.

 

Waarom ben je trainer? 

Zelf vind ik het heel leuk om kinderen wat te leren. Zo vind ik het leuk om te zien dat ze eerst nog helemaal niet kunnen skeeleren en dat ze na een paar jaar al wedstrijden rijden. Ook heb ik de trainerscursus bij de KNSB gedaan, waar ik dan ook mijn trainers opleiding heb gehaald.Ik geef nu al sinds 2010 trainen en dat vind ik heel erg leuk.

 

Welke groep train je en wat is je doelstelling van je training? 

 

Ik train de trainingsgroepen 3 en 4. Ik vind het belangrijk dat de kinderen die bij mij de training volgen het leuk vinden en naar hun zin hebben. En dat ze er ook wat van leren, zodat ze het volgende jaar een groep hoger kunnen. 

Hobby's?

 


Mijn hobby’s zijn: Skeeleren, mountainbiken, leuke dingen doen met vrienden en vriendinnen en helpen op de boerderij die wij thuis hebben.

Meer in deze categorie: « Riette Smit Ruurd Dijkstra »

Lees over de drijfveren van onze trainers

 • Berta Haaze
  Berta Haaze

  "Het is erg leuk om met kinderen samen te sporten."

   

  Naam, persoonlijke gegevens:

   

  
Ik ben Berta Haaze- Hof en ik ben getrouwd met Roel. We hebben drie kinderen; Rolf, Fenny en Luuk.We hebben sinds 1984 een kapsalon in Nijeveen en wonen bij de kapsalon.

   

  Hoe heb je kennis gemaakt met onze club?

   

  Ik kom zelf uit de schaatswereld en gaf jeugdschaatstraining in Thialf Heerenveen. IJsclub Nijeveen werd IJs- en Skeelerclub Nijeveen. Mij werd gevraagd of ik geen trainer wilde worden bij deze club. Onze zoon wilde ook skeeleren i.p.v. schaatsen dus een mooie gelegenheid dit aanbod aan te nemen. Terwijl hij les had, kon ik les geven. Het is een geweldige club en ik voelde me er gelijk in thuis. Ik heb toen besloten om het trainersdiploma st 3 te gaan halen (en dat is gelukt).

   

  Waarom ben je trainer?

   

  Het is erg leuk om te zien hoe snel kinderen iets aan kunnen leren en hoe leuk het is om met kinderen samen te sporten.

  Lees meer...

©2018 IJs- en skeelerclub Nijeveen